Autovisie
Autovisie Nieuws 21 nov 2016

Onder de hamer: de Ferrari Enzo van Tommy Hilfiger

Ralph Lauren mag dan bekend staan als groot autoliefhebber en verzamelaar, de collectie van Tommy Hilfiger is ook niet mis. Toch doet de eigenaar van het luxe modelabel zijn Ferrari Enzo in januari van de hand.

Dertien jaar

Er werden slechts 400 exemplaren van de Ferrari Enzo gebouwd. Daarmee is de auto 99 stuks exclusiever dan zijn opvolger, de LaFerrari. De auto van Tommy Hilfiger is een vroeg exemplaar uit 2003 en verkeert vrijwel in nieuwstaat. Vrijwel, want de auto heeft in zijn dertienjarig bestaan slechts 3622 mijl, 5829 kilometers, gereden. Dat is nog geen 450 kilometer per jaar… Het interieur en exterieur ogen dan ook alsof de auto slechts een paar weken terug van de band is komen rollen.

Veelvoud

Als de Ferrari Enzo van Tommy Hilfiger in januari geveild wordt, moet hij een veelvoud van zijn nieuwprijs op gaan brengen. In de Verenigde Staten kocht je in 2003 een Enzo voor 659.000 dollar. In Nederland moest je er destijds ruim 900.000 euro voor afrekenen. Een geschatte prijs heeft veilinghuis RM Sotheby’s nog niet opgegeven, maar dit jaar werd een exemplaar van de auto verkocht voor 2,9 miljoen dollar, zo’n 2,7 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.