Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 19 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: De enige échte ‘The Love Machine’

Deze SuperVan van George Barris begon zijn leven ooit als The Love Machine. Het is een échte filmster en binnenkort kun jij hem bezitten!

De Amerikaanse grootheid George Barris, die in november vorig jaar overleed, ontwierp het bijzondere voertuig in 1966 op basis van de Dodge A100 Van. Al snel werd de bus The Love Machine genoemd. De auto heeft namelijk alles aan boord voor een zwoele avond. Een gezellige discobal, lavalampen en rode bekleding zijn dé sfeermakers voor een intiem samenzijn. In de Verenigde Staten as Barris bekend als de koning op het gebied autocultuur, een échte autoartiest. Zijn werkplaats in Lynwood werd gezien als het Vaticaan van autocultuur.

“De auto heeft alles aan boord voor een zwoele avond”

In 1977 werd het oorspronkelijke design van The Love Machine omgetoverd voor een rol in de film SuperVan met hoofdrollen voor Mark Schneider, Katie Saylor en Morgan Woodward. Daarna ging het snel. The Love Machine verscheen in de film Condor, gevolgd door rollen in Back to the Future II (als Hill Valley Transit bus), Sea Quest en de film Solar Crisis.

Na zijn intensieve carrière op het podium werd de sensuele bus compleet gerestaureerd met in het achterhoofd de looks van de SuperVan. Barris signeerde de SuperVan kort na de restauratie. Hoeveel het voertuig moet opbrengen is nog niet bekend. Hij gaat in ieder geval tussen 23 en 31 januari onder de hamer.

The Love Machine SuperVan 004

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.