Autovisie
Autovisie Nieuws 5 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: BMW 507 Roadster Series II

Soms stuit je op een auto waar je in gedachten alleen nog je eigen garagepad omheen fantaseert. Dat is het geval bij deze Duitse, door Albert Graf von Goerts getekende droomkar. De BMW 507  Roadster wordt op 10 december bij RM Auctions geveild.

Op het chassis prijkt het nummer 70205. Een getal dat direct verwijst naar de 251 stuks die er van de sportwagen zijn gemaakt. De 507 die wordt afgehamerd is weggeplukt uit een exquise particuliere collectie en bracht het grootste deel van zijn bestaan door in New York City, ‘The Big Apple’.

In de jaren zeventig en tachtig was de auto meer dan tien jaar in bezit van Shane O’Neil, kleinzoon van de oprichter van RKO Studios, een van de vijf grootste filmstudio’s uit de gouden jaren van Hollywood.

”Achter de dubbele grille van de 507 ligt een 145 pk sterke 3,2 liter V8 te brommen”

Achter de dubbele grille van de 507 ligt een 145 pk sterke 3,2 liter V8 te brommen. Een motor die je in een rap tempo – zeker voor die tijd – bij een chique gentlemensclub kon afzetten.

Wat design betreft, is het elegante gebruik van chroom iets wat in het oog springt (en de duidelijke overeenkomst met de latere BMW Z8, die een ode was aan de 507). Overdaad schaadt, lijkt ontwerper Von Goerts te hebben gedacht en daar had hij gelijk in.

De vroegere concurrent van de Mercedes-Benz 300 SL wordt op 10 december geveild bij RM Auctions. De verwachting is dat de 507 Roadster tussen de 2,1 en 2,4 miljoen euro gaat opleveren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.