Autovisie
Autovisie Nieuws 14 sep 2016

Onder de hamer: Batpod – De ‘Batbrommer’ uit The Dark Knight

Gisteren waren we heel even 342494

De Batpod is Batmans motorfiets. In het – mogen wij dit zeggen? – overgewaardeerde The Dark Knight maakt het alter ego van Bruce Wayne (Christian Bale) zich met de Batpod los van de Batmobile, nadat die door The Joker (Heath Ledger) is uitgeschakeld. Het zadel van de machine is echter ook beroerd door het bevallige achterwerk van Anne Hathaway, die de Batpod in haar Catwoman-gedaante gebruikt in The Dark Knight Rises.

“Het zadel is ook beroerd door het bevallige achterwerk van Anne Hathaway”

Hoewel, het apparaat werd tijdens het filmen vooral bestuurd door stuntrijder Jean-Pierre Goy. Want inderdaad, de Batpod – waarvan er in totaal zes zijn gemaakt – werkt echt. In het speciaal gemaakte buizenchassis ligt een 750 cc Honda-motorfietsblok, waarvoor de radiator achter het zadel is ingebouwd. Op die plek ligt ook de hydraulische installatie voor het aansturen van diverse functies van de Batpod. De tweewieler rolt op enorme, 31 inch Hoosier-racebanden.

De bestuurder – die min of meer op zijn of haar buik ligt – bedient de voor- en achterremmen met de linkerhand en rechtervoet. Om de Batpod nog een klein beetje comfortabel te maken, is er schuimrubber aangebracht op het zadel, de benzinetank en de kniebeugels. Alle carrosseriedelen zijn van glasvezel, de ‘machinegeweren’ voorop het voertuig zijn opgetrokken uit plastic, glasvezel en kunsthars. Bovenop het rechterhandvat zit een vizier.

LEES OOK: OM VAN TE KWIJLEN – VOLLEDIG WERKEND 1:6 BATMOBILE

De Batpod gaat op 27 september onder de hamer bij Prop Store in Londen. Volgens het veilinghuis is de ‘Batbrommer’ in goede staat, ook al is hij intensief gebruikt op de set van The Dark Knight en The Dark Knight Rises. De carrosserie vertoont wat slijtagesporen, het chassis roest hier en daar, het linkerkanon is beschadigd en – heel jammer – alle techniek die de Batpod werkend maakte, is verwijderd. Het afdankertje van Batman is desondanks niet goedkoop. De Batpod moet tussen de 70.000 en 95.000 euro opbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onder de hamer: Batpod – De ‘Batbrommer’ uit The Dark Knight
Sluiten