Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Alfa Romeo Tubolare Zagato

U heeft de oudejaarsloterij gewonnen? Gefeliciteerd! Als u toevallig Alfa Romeo-liefhebber bent, hebben wij het ideale doel om het prijzengeld aan te besteden.

RM Sotheby’s veilt 3 februari in Parijs een Tubolare Zagato (TZ). Het is een auto met een oranje tintje want de afgelopen vijftien jaar bracht hij in ons land door. In Limburg om precies te zijn. Daar had de TZ1 geen lui luxeleventje onder een carcocon. De eigenaar liet hem werken voor de kost tijdens rally’s. Dat was compleet in lijn met de rest van zijn leven want die bracht de wonderschone lichtgewicht ook door als racer.

“De Alfa Romeo is een auto met een oranje tintje”

De eerste eigenaar van AR10511 750087 was in 1963 de Zwitser Karl Foitek. Alfa-dealer, racer en vader van de latere Formule 1-coureur Gregor. De auto ging daarna verschillende keren in andere handen over, maar bleef steeds in Zwitserland. Daar kochten de in het autowereldje bekende Gijs van Beusekom en Arno Flach hem voor de eerste en enige Nederlandse eigenaar.

RM merkt bij de auto die zonder reserve wordt aangeboden op dat het allesbehalve om een stuk gerestaureerd exemplaar gaat. Dat lijkt aan de foto’s te zien helemaal te kloppen. Ze tonen een competitie-auto vol prachtig patina zoals oude keuringsstickers, doorleefde lak en een stuur wat heel veel kilometers door handen is gegaan. Wij gaan voor de zekerheid ons lot toch nog een keer controleren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.