Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Officieel: de Pininfarina Battista met 1.900 pk

Maak kennis met de Pininfarina Battista. De Italiaanse hypercar die vorig jaar werd aangekondigd, is nu officieel onthuld en wordt de krachtigste elektrische productieauto ooit.

‘Sneller dan F1-auto’

De volledig elektrische aandrijflijn van de Pininfarina Battista is ontwikkeld door Rimac Automobili. Het aandrijfsysteem bestaat uit vier elektromotoren die samen maar liefst 1.900 pk en 2.300 Nm koppel produceren. Dat is zelfs 400 pk méér dan een Bugatti Divo.

Naar eigen zeggen accelereert de Battista sneller dan een moderne Formule 1-auto. De sprint van 0-100 km/u zou minder dan 2,0 seconden in beslag nemen, terwijl de sprint vanuit stilstand naar 300 km/u zelfs minder dan 12 seconden zou duren. De topsnelheid bedraagt zo’n 350 km/u.

Het batterijpakket is in een T-vorm ontworpen voor de ideale gewichtsverdeling van de Battista en biedt een capaciteit van 120 kWh. Pininfarina meldt dat de auto bij normaal gebruik een actieradius van 450 kilometer moet kunnen halen.

150 stuks

De bizarre prestaties van de Pininfarina Battista vragen om een serieus stuk rubber. Daarom ontwikkelt Pirelli in opdracht van Pininfarina een nieuwe band die de buitenaardse krachten aan moet kunnen.

Automobili Pininfarina bouwt de Battista in het Italiaanse Cambiano. Er worden maximaal 150 exemplaren gebouwd, waarvan naar verluidt al meer dan de helft is vergeven. Van de totale productie zijn 50 stuks bedoeld voor Europa, 50 voor de verenigde Staten en 50 voor het Midden-Oosten en Azië. De eerste exemplaren wollen in de loop van 2020 uit de fabriek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.