Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlands wereldkampioen Formule E proeft aan Formule 1: ‘Hij is erg getalenteerd’

Nyck de Vries maakt vrijdag namens Formule 1-team Williams zijn opwachting in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje. De 27-jarige Nederlander, regerend wereldkampioen in de elektrische raceklasse Formule E, vervangt in Barcelona in de eerste oefensessie de Thai Alexander Albon.

“Ten eerste wil ik Williams heel erg bedanken voor de kans. Het is geweldig voor mij om het team te leren kennen en de FW44 te besturen. Maar ook om mezelf op de baan te zien tijdens een Formule 1-weekend”, aldus de Vries.

‘Hij is erg getalenteerd en ervaren’

“De voorbereiding op de test verloopt tot nu toe goed. Het team heeft me ongelooflijk gesteund. Ik kijk erg uit naar de hele ervaring in Spanje”, zegt de Nederlander, die in de tweede sessie weer wordt vervangen door Albon. De Canadees Nicholas Latifi is de andere coureur in dienst van Williams.

De Formule 1-teams hebben de verplichting om twee keer jonge coureurs de beurt te geven. “Ik kijk ernaar uit om Nyck aan het werk te zien, aangezien hij erg getalenteerd en ervaren is. Ik heb geen twijfel dat hij het maximale eruit haalt in de FW44 en een sterke prestatie gaat neerzetten voor onze racestal”, zei sportief directeur Sven Smeets.

Kampioen Formule E even in Formule 1

De Nederlander gooide vorig seizoen hoge ogen in de Formule E en afgelopen weekend won hij met overmacht de E-Prix van Berlijn. De regerend wereldkampioen in de Formule E rukte met een bliksemstart op van de derde naar de eerste plaats. Daarna gaf hij de leiding niet meer uit handen in de achtste race van dit seizoen. Het was zijn tweede overwinning van dit seizoen. De Vries won eerder de openingsrace in de Saudi-Arabische stad Diriyah.

De Vries reed in het verleden bij Mercedes al eens in een Formule 1-bolide. De eerste vrije training is vrijdag om 14.00 uur. De race begint zondag om 15.00 uur. De GP van Spanje werd de afgelopen vijf jaar gewonnen door Lewis Hamilton. In 2016 was Max Verstappen de beste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.