Autovisie
Autovisie Nieuws 17 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Nu officieel: wankelmotor Mazda keert terug als range-extender

Tussen neus en lippen door heeft Mazda dan toch eindelijk officieel bevestigd dat de beroemde wankelmotor terugkeert als range-extender. Hij komt optioneel te liggen in de nieuwe volledig elektrische Mazda die de Japanse autobouwer in de loop van 2019 presenteert.

Comeback

Dat de wankelmotor terug zou keren, was eigenlijk al maanden geen verrassing meer. Martijn ten Brink, Vice President Sales en Customer Service van ‎Mazda Motor Europe, vertelde in maart 2018 al in een interview dat de beroemde wankelmotor (rotatiemotor) van Mazda een comeback zou maken. Mazda maakt dat nu via alle officiële kanalen bekend.

Twee keuzes

De elektrische auto van Mazda komt in twee smaken op de markt. De eerste optie is een volledig elektrische auto, zonder range-extender. De tweede keuze ligt voor de hand: een elektrische aandrijflijn aangevuld met een wankelmotor als range-extender. Mazda spreekt over een extreem lichte en uitzonderlijk stille wankelmotor. De motor laadt het accupakket op als deze leeg dreigt te raken.

BMW i3

BMW bood de i3 tijdens de introductie ook aan met of juist zonder range-extender. Met de komst van grotere accupakketten nam BMW onlangs afscheid van de range-extender in de i3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.