Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu officieel: Sergio Pérez blijft nog even teamgenoot van Max Verstappen

Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel. Sergio Pérez heeft zijn contract bij Red Bull met twee jaar verlengd en blijft dus tot en met 2024 de teamgenoot van Max Verstappen.

De Mexicaan zette afgelopen zondag zijn handtekening onder het nieuwe contract. Dubbel feest voor Pérez dus, want hij schreef die dag ook de Grote Prijs van Monaco op z’n naam. De 32-jarige coureur blijft tot en met 2024 de teamgenoot van Verstappen.

Perez en Verstappen

Goed nieuws, want de twee zijn een verrijking voor elkaar. Vorig jaar was Pérez een zeer belangrijke factor in het kampioenschap van Max Verstappen. Ook dit jaar is de Mexicaan sterk: hij won eenmaal en eindigde al drie keer als tweede. Pérez staat zodoende derde in het klassement. Hij heeft 110 punten, terwijl Charles Leclerc tot nu toe 116 punten bij elkaar reed. Verstappen staat bovenaan het klassement met 125 punten.

“Sinds hij bij ons rijdt, heeft Checo fantastisch werk geleverd. Keer op keer heeft hij bewezen dat hij niet alleen een geweldige teamspeler is, maar ook dat zijn niveau stijgt. Hij is dit seizoen een kracht geworden om rekening mee te houden. Dit jaar heeft hij een nieuwe stap gezet en is het gat met wereldkampioen Max aanzienlijk kleiner geworden”, aldus teambaas Christian Horner.

Samenwerking met Max

Uiteraard reageerde Checo ook vol blijdschap op het nieuws. “Het is een ongelooflijke week geweest”, zegt de Mexicaan. “Het winnen van de Grote Prijs van Monaco is de droom van elke coureur en om daarna te komen met de aankondiging dat ik nog twee extra jaren bij het team blijf, maakt me heel blij. Ik ben er trots op bij dit team te horen. De samenwerking is goed, mijn relatie met Max ook, dus dat gaat ons zeker helpen om nog meer successen te behalen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.