Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Nu officieel: Formule 1 op Zandvoort in 2020

De kogel is door de kerk. De Formule 1 keert terug naar Zandvoort. De Grand Prix van Nederland staat voor mei 2020 op de F1-kalender. Max Verstappen rijdt volgend jaar dus voor zijn eigen thuispubliek!

Circuit Zandvoort en Formule One Management (FOM) waren al maanden in onderhandeling om een Formule 1-race in Nederland te organiseren. Vorig jaar werd al een principeovereenkomst getekend en nu is de deal definitief rond. Er is een contract voor drie jaar getekend. Daarmee keert de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 terug naar Zandvoort. De laatste F1-race op het duinencircuit werd toen gewonnen door Niki Lauda.

Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Heineken wordt hoofdsponsor en naamgever van de ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’. Jan Lammers wordt directeur en woordvoerder van het evenement. De F1-race wordt in deze periode volgend jaar verreden. De exacte datum van het raceweekend, het volledige programma en alle informatie over de tickets worden in de komende weken bekend gemaakt. Met de organisatie van de Formule 1-race op Zandvoort is een bedrag van circa 40 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft naar het FOM gaat.

Werk aan de winkel

Maar voordat de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort daadwerkelijk kan worden gehouden, moet nog heel veel gebeuren. Op de eerste plaats zijn er allerlei aanpassingen aan het circuit en de pitstraat vereist. Volgens Jan Lammers wordt in ieder geval de start-finishlijn meer richting de Tarzanbocht verlegd en wordt een aantal bochten lichtelijk aangepast. Ook komen er extra pitboxen en hospitality-ruimten.

Infrastructuur

De komst van het F1-circus heeft impact op de gehele omgeving. De infrastructuur moet flink worden aangepakt om het circuit bereikbaarder te maken. Het driedaagse evenement zal naar schatting 200.000 bezoekers per dag trekken. Gemeente Zandvoort had al 4 miljoen euro toegezegd om het gebied te verbeteren. Ook de NS moet aan de bak om de vele duizenden toeschouwers per trein naar Zandvoort te kunnen brengen. De bovenleiding op het traject is niet geschikt om veel extra treinen te laten rijden.

https://www.youtube.com/watch?v=Y14IW9xHkbA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.