Dat de eerste foto’s van de vernieuwde BMW 7 Serie via een carconfigurator eerder waren uitgelekt maakt de klap minder groot nu BMW de eerste officiële beelden zelf vrijgeeft. Voor het herontwerp van de limousine heeft BMW gekozen voor een liefst 40% grotere grille, die geflankeerd wordt door kleinere lichtunits.

 

BMW 7 Serie


De BMW 7 Serie vraagt gewenning en dan vooral aan de voorzijde. Daar kun je niet omheen. De designafdeling van het Duitse merk kiest voor een geheel hertekend front, waarbij de motorkap, bumpers, lichtunits en grille nieuw van de tekentafel zijn gekomen. Het front is liefst vijf hele centimeters hoger dan op het bestaande model.

BMW 7 Serie


Designaanpassingen

Tijdens de ontwikkeling van de tussentijdse opfrisser voor BMW’s topmodel heeft de ontwerpafdeling zich niet alleen op de voorzijde gericht. Achter heeft de limousine eveneens enkele aanpassingen ondergaan. Ook hier zijn de lichtunits kleiner geworden. Voortaan worden ze met elkaar verbonden door een smalle lichtstrip. Door de gerestylede voor- en achterzijde groeit de 7 Serie precies 2,2 cm in lengte, waardoor de korte variant voortaan op 5,12 meter en de Lang-uitvoering op 5,26 meter uitkomt. En profil valt overigens direct de Air Breathers op, die verticaler zijn geplaatst. De binnenhuisarchitecten van de ontwerpafdeling komen voor de 7 Serie met een luxere en hoogwaardigere afwerking. Enkele nieuwigheden zijn het opnieuw getekende stuurwiel met nieuwe knoppencluster, het grotere scherm achterin, herschreven software voor de achterstoelbediening en de montage van een draadloze telefoonlader.

BMW 7 Serie


Motorengamma

Op motorisch vlak voldoen alle krachtbronnen nu aan de laatste emissie-eisen. BMW heeft dat weten te bereiken door onder andere een partikelfilter toe te passen. De V8-motor in de 750i is compleet nieuw, al vind je hem reeds in de 8 Serie. Het blok is liefst 80 pk sterker dan zijn voorganger en komt nu tot 530 pk. Het leveringsprogramma bestaat verder uit zes- (740i, 745e, 730d, 740d en 750d), acht- (750i) en twaalfcilindermotoren (M760i) , in enkele gevallen met elektrische ondersteuning.

 

De vernieuwde 7 Serie komt dit voorjaar op de markt.

BMW 7 Serie xa6
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa5
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa4
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa3
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa2
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa1
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa15
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa14
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa13
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa12
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa11
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa10
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa9
BMW 7 Serie
BMW 7 Serie xa8
BMW 7 Serie