Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jan 2016

Nu het nog kan: deze auto’s lease je in 2016 met 7% bijtelling

Per 1 januari verviel de populaire categorie van 7% bijtelling. Toch is de pret nog niet voorbij. Enkele dealers beschikken nog over auto’s die voldoen aan de eisen. 

Twee populaire leaseauto’s met 7% bijtelling, de Mercedes-Benz C 350 e en de Volvo V60 D6 Twin Engine.Het werkt als volgt: een dealer registreert een auto in december 2015. Voor de belastingdienst is de auto dus in 2015 op kenteken gegaan en dat betekent dat hij vanaf die datum vijf jaar lang voldoet aan de eisen van zeven dan wel veertien procent bijtelling. Aangezien dit jaar het laagste belastingpercentage voor niet-elektrische auto’s op vijftien procent is komen te liggen, kan het nog een behoorlijk voordeel opleveren.

“De prijs is vast en de kleur ook.”

Zowel Ford als Peugeot adverteren actief met auto’s op de eigen site, maar ook hier gaat het om dealeracties. Na een telefonische rondgang blijkt dat er nog aardig wat dealers verschillende modellen met zeven of veertien procent bijtelling hebben. In ongeveer een half uur tijd konden we kiezen uit een Audi A3 e-tron, een Peugeot 308, een Peugeot 208, een Volkswagen Golf GTE, een Passat GTE, een Outlander PHEV, een Ford C-Max Plug-in Hybrid, een Volvo V60 D6 en zelfs één Volvo XC90. Ruimte voor onderhandelen is er niet of nauwelijks en ook is er niets aan de auto te configureren. Met andere woorden: de prijs is vast en de kleur ook.

Bij alle dealers blijkt wel dat de interesse groot is en dat ze verwachten dat de auto’s snel de deur uit zullen rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.