Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Novitec heeft de Tesla Model 3 onder handen genomen

Getunede elektrische auto’s, we zien ze niet vaak. Brullende uitlaten zijn overbodig maar toch durfde tuner Novitec het aan om de Tesla Model 3 aan te pakken. En dat leverde een behoorlijk andere Model 3 op.

Novitec Tesla Model 3

Tesla maakt sowieso geen slecht ogende auto’s. Ze zijn niet bepaald uitgesproken, maar zijn ook zeker niet saai te noemen. Een beetje meer karakter zou de elektrische auto’s niet misstaan want ze krijgen ook geen ‘hulp’ van een brullende motor…. Werk voor tuners als Novitec want die kunnen daar mogelijk een handje bij helpen. Eerder namen ze de Tesla Model S en X al onder handen, nu is het tijd voor de kleinste telg uit de Tesla-familie: de Model 3.

Koolstofvezel

Novitec komt nu met een lading extra’s die je op je Tesla Model 3 kunt plakken om hem wat sportiever te doen ogen. Zoals het een gerenommeerde Duitse tuner betaamt zijn deze voornamelijk van kostbare en lichte koolstofvezel gemaakt. Een nieuwe voorspoiler, side-skirts, een kleine diffuser onder de achterbumper en een vleugeltje op de achterklep zijn allemaal gemaakt van het zwarte goud. Novitec geeft hierbij aan dat de onderdelen uitvoerig zijn getest in een windtunnel, maar dat ze niet of nauwelijks impact hebben op het rijgedrag en de prestaties van de auto. Kortom, ze zijn er alleen voor de looks.

Novitec Tesla Model 3

Wat wel impact heeft op het rijgedrag is de instelbare aluminium schroefverenset van KW die Novitec onder de auto kan plaatsen. Daardoor komt het de Model 3 tot wel 40 mm dichter op het wegdek te liggen. Is dat teveel van het goede, dan kunnen de standaard veren ook vervangen worden door sportveren van KW. Dan komt de Model 3 maar 30 mm dichter op het asfalt te liggen. De 21 inch velgen van Vossen moeten de sportievere look afmaken. Deze zijn leverbaar in 72 verschillende kleuren, bovendien kan er gekozen worden voor een glimmend of geborstelde finish.

Elke gewenste kleur

Over kleuren gesproken: Novitec laat weten dat ze de Model 3 in elke gewenste kleur kunnen spuiten. De zijdeglans afwerking die we hier zien valt daar natuurlijk ook onder. Ook de interieurafwerking is meerkeuze verhaal. Dat kan in leer of alcantara en in elke gewenste kleur geleverd worden. Prijzen voor de aanpassingen laat Novitec helaas niet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.