Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nordschleife-tijd Corvette C8 is er, niet de snelste Vette

Zelfs in Amerika is de rondetijd van een nieuw model op de beruchte oude Nordschleife een uitstekende peilstok over het prestatieniveau van het betreffende model. Daarom kijken ook de Yanks reikhalzend uit naar de uiteindelijke tijd op de bijna 22 kilometer lange baan. Welnu, Chevrolet heeft afgelopen zomer al een poging ondernomen, maar de tijd houdt de fabrikant blijkbaar angstvallig voor zichzelf.

Met niemand minder dan Corvette-coureur en meervoudig Le Mans-deelnemer Oliver Gavin achter het stuurwiel duurde een ronde in de allernieuwste Corvette 7 minuten en 29,9 seconden. Gavin reed de tijd in een prototype van de Corvette C8, die voorzien was van het optionele Z51 Performance-pakket. De sportwagen was dus nog niet in productiespecificatie, dé reden waarom Chevrolet de tijd eerder als maatstaf gebruikt dan als officiële tijd communiceert.

Chevrolet Corvette C8 2020

Nieuwe poging

Hoe spectaculair is de tijd van 7:29,90 minuten? Welnu, het is niet de snelste Vette ooit op de baan. Hij wordt verslagen door de Corvette C7 Z06, die de Ring rondt in 7:13,90 minuten. De Camaro in de ZL1-uitmonstering is zelfs sneller. Hij legt de baan in 7:16,04 minuten af. Maar we moeten verder kijken dan alleen het scorebord. De Corvette trad aan in de dik 500 pk sterke basisversie met zijn atmosferische V8-motor. De snelste en meest potente Corvette van de vorige generatie is sneller. Van de C8 moet dat topmodel nog komen. En die gaat er komen! Voorzien van een supercharger zal het topmodel van de Corvette C8-familie op z’n vroegst in 2021 verschijnen. Ook met dat model gaat Chevrolet een poging ondernemen.

Uitgesteld

Chevrolet bouwt de Corvette sinds deze week en dat is later dan gepland. De eerste exemplaren hadden vorig jaar al van de band moeten rollen, maar door een staking van de vakbondsleden werd het productie-einde van de vorige Corvette uitgesteld, waardoor de productiestart van het nieuwe type werd verschoven naar eind januari. De eerste Corvettes gaan nu eind februari naar de dealers. De allereerste Vette van de achtste generatie werd afgelopen maand op basis van zijn chassisnummer geveild. Hij bracht drie miljoen dollar op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.