Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nissan stopt levering Juke in Verenigde Staten

Nissan neemt in de Verenigde Staten afscheid van de Juke. De Nissan Juke was bedoeld als ‘polariserend’ model, maar in de ogen van Amerikaanse kopers was het design té afwijkend.

Juke blijft in Europa

Nissan neemt om die reden afscheid van de Juke. De minder afwijkend vormgegeven Nissan Kicks neemt de marktpositie van de Nissan Juke in de Verenigde Staten over. In Europa loopt de Juke geen gevaar, zo kan de Nederlandse woordvoerder bevestigen. In Europa is de Nissan Juke zelfs een van de populairste modellen in Nissans modellengamma. En dat komt onder meer door de afwijkende vormgeving.

Europa

Het SUV/crossover-gamma van Nissan ziet er in de Verenigde Staten iets anders uit dan in Europa. Op het Europese content levert Nissan de Juke, Qashqai en als vlaggenschip de X-Trail. Zustermerk Renault levert op basis van de Qashqai en de X-Trail respectievelijk de Kadjar en de Koleos.

Rogue

In de Verenigde Staten is het SUV/crossover-aanbod van Nissan – zelfs met het verdwijnen van de Juke – veel groter. Nissan levert er de Rogue Sport (Qashqai), de Rogue (X-Trail), de Murano, de Pathfinder en als topmodel de Armada. De Kicks is de kleinste crossover en neemt de positie van de Juke over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.