Autovisie
Autovisie Nieuws 9 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Nissan Murano Crosscabriolet en andere convertible-SUV’s

Bijzonder nietwaar, die nieuwe Range Rover Evoque Convertible? Nou ja, eigenlijk niet natuurlijk, want vrijwel alle vroegere terreinwagens waren open of half open, zoals de Jeep, de Land Rover en de International Scout. Tegenwoordig zijn cabriolet-SUV’s daarentegen minder dik gezaaid. Af fabriek was er de laatste jaren maar eentje.

Nissan Murano Crosscabriolet

En dat was deze Nissan Murano Crosscabriolet. Het onooglijke ding is slechts vier jaar in productie geweest – van 2011 tot en met 2014 – en was allesbehalve een succes.

Chevrolet SSR

Vooruit, de Chevrolet SSR (2003 – 2006) is niet een SUV, maar een pick-up truck met een inklapbare metalen hardtop is ook… tja… uniek. En net als de Murano geen verkooptopper.

Porsche Cayenne Convertible

Geen productiemodel dit, maar een conversie door Newport Convertible Engineering. De firma uit Californië zet ook graag de zaag in de BMW X6, Lexus LX 570 en Mercedes-AMG G63.

Range Rover Convertible

Range Rovers zijn altijd het leidend voorwerp geweest als het om cabrioconversies ging. Meer dan dertig jaar geleden maakte carrosseriebouwer Wood and Pickett er meerdere.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.