Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jan 2019

Nissan IMs Concept is ‘verhoogde sportsedan’

Heeft Nissan een nieuwe carrosserievorm ‘ontdekt’? Volgens de Japanse fabrikant kijken we bij deze elektrische IMs Concept namelijk naar een zogeheten ‘elevated sports sedan’, oftewel: een verhoogde sportsedan. Volgens Nissan een kruising tussen een sedan en een crossover.

2+1+2

Nissan onderzoekt met deze IMs of er vraag bestaat naar zo’n verhoogde sedan. Nog geen groen licht dus, maar de kans is aanwezig. Het studiemodel heeft een vrij bijzonder interieur. Het dashboard zit vol met displays en het stuurwiel – is dat het eigenlijk wel? – is duidelijk met autonoom rijden in het achterhoofd ontworpen. Opvallend is de stoelindeling van 2+1+2, waarbij de achterbank fungeert als eenzitter met comfortabele armsteunen of als driezitter met drie afzonderlijke zitplaatsen. Nissan noemt deze achterbank de Premier Seat.

Elektrische aandrijflijn

De elektrische Nissan IMs Concept heeft een systeemvermogen van 483 pk (360 kW) en 800 Nm aan koppel. Dankzij een fors accupakket met een capaciteit van 115 kWh kan deze Nissan op papier 608 kilometer rijden. Alle wielen van de IMs worden aangedreven.