Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 mrt 2022

Nio start dit jaar ook in Nederland

Het Chinese Nio heeft aangekondigd dat het dit jaar start met diens activiteiten in Noorwegen en Duitsland. Dat het merk naar Nederland komt wisten we, al was het nog onbekend wanneer dat zou gaan gebeuren. Daar lijkt nu meer duidelijkheid over te zijn.

Rondom de informatievoorziening van een van diens persevenementen laat Nio namelijk weten dat het van plan is om dit jaar in ‘meerdere landen, waaronder Nederland’ te starten. Het lijkt er dus op dat de Chinese autobouwer voornemens is om een van diens modellen dit jaar al naar ons land te halen.

Nio ES8 - Autovisie.nl
Nio ES8

Nio ET7 en ES8

Welk model dat is en wanneer dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Momenteel levert de fabrikant al de ES8, een grote elektrische SUV. Dit jaar is het van plan om in Duitsland te beginnen met de ET7, een elektrische sedan die de strijd aan moet gaan met premium sedans als de Tesla Model S, BMW 5-Serie en Mercedes-Benz EQE. Later verschijnt ook nog een ET5, een auto van het formaat Tesla Model 3.

Volledig elektrisch, maar laden hoeft niet meer met de Nio ET7

Nio gaat diens auto’s verkopen in zogenoemde ‘houses’. De eerste faciliteit in het Noorse Oslo is inmiddels al actief. Dat dergelijke faciliteiten ook in Nederland uit de grond gestampt worden, is een kwestie van tijd. Wat Nio’s plan is omtrent servicefaciliteiten, is nog onbekend.

Nio ET7

Wisselstations

Dat geldt ook voor de batterijwisselstations die het naar Europa wil halen. Ook daarvan is de eerste faciliteit zo goed als klaar voor gebruik, opnieuw in Oslo. Dergelijke stations zullen ook in de rest van Europa worden aangeboden, maar het wordt uiterst interessant hoeveel dat er gaan zijn. Hetzelfde geldt voor de locaties van de wisselstations. Overigens kunnen klanten van Nio natuurlijk ook gewoon gebruikmaken van de bestaande snelladers om hun batterij op te laden.

Nio ET5
Nio ET5

Meer informatie over de Europese plannen deelt Nio naar alle waarschijnlijkheid in de komende weken. Over de kersverse ET7 hebben we je in een eerder stadium al eens alles verteld. Gemist? Kijk dan de onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nio start dit jaar ook in Nederland
Sluiten