Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Volkswagen Touareg is startklaar

Nog deze maand stelt Volkswagen de langverwachte, alweer derde generatie Touareg voor. De auto is langer en breder, maar tegelijkertijd ook lichter.

Volkswagen Touareg 27702321_23842795939760672_3423596638701092864_n

De vlot gestileerde carrosserie staat op een architectuur, die binnen de Volkswagen-gelederen MLB heet. Van dezelfde componenten maken ook de grotere Audi Q7, Bentley Bentayga en Porsche Cayenne gebruik. De Touareg krijgt in vergelijking met zijn bloedbroeders een specifieke onderstelafstelling.

 

Vierwielbesturing

Standaard beschikt de Touareg over stalen veren, maar optioneel wordt de SUV voorzien van luchtvering en vierwielbesturing, waarbij de afstelling afwijkt van die onder de Porsche Cayenne. Alle versies worden vierwielaangedreven, maar de trekkracht wordt in alle gevallen automatisch en vol-elektronisch over de voor- en achteras verdeeld. De voorste wielen krijgen tot 70% van het koppel te verwerken. Naar de achterste wielen wordt maximaal 80% gestuurd.

 

Trouw aan diesel

Voor de aandrijving zal Volkswagen keuze bieden uit meerdere aandrijflijnen, verdeeld over benzine, diesel en hybride. Laatstgenoemde wordt een stekkerhybride. De conventionele motoren tellen zes- of achtcilinders. Wat er naar Nederland gaat komen, is nog niet bekend. Uit de fabriek rollen in ieder geval meerdere 3.0 V6 TDI-versies, een V8 TDI en een 3.0 V6 TSI. Alle blokken zijn gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

 

Gegroeid

Hij oogt een stuk vlotter dan zijn broers. Ook wanneer je hem vergelijkt met zijn voorganger. De hoekige koets is in de afgelopen zestien jaar vakkundig bijgeschaafd. De achterzijde loopt nu een stuk schuiner dan voorheen. Gaat dat ten koste van de interieurruimte. Feitelijk wel, maar de Touareg groeit aan de buitenzijde in alle richtingen. De lengte neemt met 7,0 cm toe en de breedte verschilt 4,4 cm met de huidige editie. De aanpassingen moeten de maximaal vijf inzittenden meer bewegingsvrijheid opleveren.

 

Autoshow Beijing

Volkswagen zelf zal de Touareg later deze maand aankondigen. De SUV debuteert op de autoshow van Peking en die start op 25 april. Dat de Touareg in China voor de eerste maal wordt getoond, is niet verwonderlijk. In de loop der jaren is de Chinese markt gegroeid tot een van de belangrijkste afzetgebieden voor de SUV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.