Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe uitvoeringen Jaguar F-Pace

Jaguar presenteert twee nieuwe uitvoeringen van de F-Pace. De 300 SPORT is gericht op sportiviteit, terwijl de uitvoering Chequered Flag zich meer focust op luxe. Dat niet alleen: de Jaguar F-Pace is ook subtiel gewijzigd voor modeljaar 2020.

De belangrijkste modeljaarwijziging is het infotainmentsysteem Touch Pro met 10-inch touchscreen dat nu standaard aanwezig is. Het systeem komt altijd met het Smartphone Pack, dat bestaat uit Apple CarPlay en Android Auto.

300 Sport = 300 pk

Het verbaast niemand dat de F-Pace 300 Sport een vermogen van 300 pk heeft. Uit welke motor dit vermogen komt, kun je echter zelf kiezen. behalve een 2,0-liter viercilinder Ingenium-benzinemotor met 300 pk en 400 Nm koppel is er ook een 3,0-liter V6 diesel met 300 pk en 700 Nm beschikbaar.

Om met dit vermogen toch nog comfortabel te zitten, zijn 14-voudig verstelbare sportstoelen standaard. De snelheid is afleesbaar op een volledig configureerbaar digitaal instrumentarium.

Chequered Flag

Anders dan de finishvlag wellicht doet vermoeden, is de F-Pace Chequered Flag gericht op luxe. Hij is gebaseerd op de R-Sport-uitvoering en je herkent ‘m aan een extra sportief ogende voorbumper.

De grille en dakrails zijn in hoogglans zwart gespoten, in het interieur komt deze kleur terug in de deurpanelen en ventilatieroosters. De Chequered Flag is verkrijgbaar in drie kleuren: Yulong White, Santorini Black en de nieuwe kleur Eiger Grey.

Uitgebreid aanbod

Jaguar levert de F-Pace met een breed aanbod motoren. De 2,0-liter viercilinder Ingenium-dieselmotor is leverbaar met vermogens van 163 pk, 180 pk en 240 pk. De topdiesel is een 3.0 V6 met 300 pk.

De 2,0-liter benzinemotor is er met 250 of 300 pk. Ook is er keuze uit een supercharged 3.0 V6 benzinemotor met 380 pk. De F-Pace SVR, de dikste uitvoering in de reeks, heeft een supercharged V8-motor met 550 pk. De Jaguar F‑Pace is leverbaar vanaf 63.920 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.