Nieuwe TVR blijft trouw aan voorlopers

De nieuwe TVR, die in de tweede helft van 2017 op de markt komt, blijft trouw aan zijn voorlopers, zoals de Tuscan en Sagaris. Dat blijkt uit de eerste teaser die TVR-topman Les Edgar heeft vrijgegeven.

TVR T37 designschets 002

Volgens Edgar is het design dat we op de eerste foto zien nog lang niet definitief, maar het geeft wel een goede indicatie welke kant het bedrijf op wil gaan. TVR liet al eerder weten dat de sportwagen trouw blijft aan de oorspronkelijke merkwaarden. De coupé krijgt dus achterwielaandrijving, een atmosferische V8 voorin, een handbak, een beperkt aantal rijassistenten en een spectaculair ogende koets. Dat laatste wordt al bevestigd door deze teaser. Let bijvoorbeeld op de sidepipes.

“De koets oogt zoals Les Edgar beloofde spectaculair”

TVR kiest voor een 5,0 liter Ford Coyote V8-motor met een vermogen van 450 tot 500 pk. De Britse sportwagenbouwer streeft naar een gewicht van 1.100 kilogram. Het bedrijf bouwt allereerst 250 exemplaren. Die zijn overigens allemaal al vergeven.

TVR krijgt voor de ontwikkeling van de tweezitter hulp van Gordon Murray Design (GMD). GMD is verantwoordelijk voor het buisvormig koolstofvezel frame genaamd iStream Carbon. Het frame is opgebouwd uit verschillende componenten die in een uiterst korte tijd aan elkaar verbonden kunnen worden. Het productieproces is goedkoop, maar het eindresultaat is ultrasterk en zeer licht.

“In eerste helft 2016 volgt nog een update”

Les Edgar hoopt in de eerste helft van 2016 een volgende update te geven over het project. Onder meer de productielocatie moet nog worden bepaald evenals de prijs van de sportwagen, de specificaties en het definitieve design. Een prototype van de T37 rijdt al enige tijd rond en heeft volgens Edgar al de nodige kilometers gereden.

TVR Sagaris

TVR Sagaris

TVR Tuscan S Convertible

TVR Tuscan S Convertible

TVR T37 designschets

TVR T37 Designsketch