Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Toyota RAV4 maakt zich op voor debuut in New York

Geen facelift, maar een compleet nieuwe Toyota RAV4 maakt zijn opwachting op de New York International Auto Show. Vandaag is er een eerste afbeelding.

Toyota RAV4

Veel laat Toyota uiteraard nog niet zien, maar wel precies genoeg om te kunnen concluderen dat de nieuwe RAV4 een compleet andere auto wordt. Het nieuwe model heeft een krachtiger silhouet, met een hogere motorkap en een schuiner aflopende achterkant. Het doet ons wel iets denken aan het silhouet van de Mazda CX-5. De overhang aan de voorkant wordt ook duidelijk groter dan nu en sowieso oogt de auto een forse slag groter. Hieronder even een plaatje van de huidige RAV4, zodat je goed kunt vergelijken.

Platform

De nieuwe RAV4 gaat gebouwd worden op Toyota’s TNGA-platform. Van dat platform maken ongeveer alle nieuwe modellen van Toyota gebruik. Zo is de Prius gebaseerd op het platform, maar ook de nieuwe Auris en Lexus UX . Zelfs de grotere Toyota Camry en Avalon voor de Amerikaanse markt gebruiken het TNGA-platform. Behoorlijk breed inzetbaar, dat mag wel duidelijk zijn.

Diesel

Uiteraard komt de nieuwe RAV4 er ook weer als hybride en daarnaast verwachten we ook een atmosferische benzinemotor. Diesels keren niet terug binnen personenwagens van Toyota. De RAV4 zal in de basis voorwielaandrijving krijgen en optioneel is ook vierwielaandrijving leverbaar.

Design

Afgelopen jaar liet Toyota op de Los Angeles Auto Show de onderstaande FT-AC Concept zien. De auto heeft ongeveer het formaat van de RAV4, maar ziet er – zoals het hoort met een concept car – behoorlijk extreem uit. Toch lijkt de achterkant sterk op die van het getoonde model. De neus heeft daarentegen een ander randje erbij gekregen, dus wij gokken dat die nog wel eens sterk afwijkend zou kunnen zijn. Daarnaast is de FT-AC behoorlijk anders vormgegeven dan de huidige RAV4 en over het algemeen willen autofabrikanten bestaande klanten niet te erg afschrikken.

New York

We weten het over iets meer dan twee weken, als de New York International Auto Show zijn deuren opent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.