Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe terugroepacties binnen Volkswagen

Er is een fout ontdekt bij de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg. De twee grote SUV’s moeten terug omdat een borgveer van de pedalen misschien los kan schieten.

Cayenne en Touareg

Dit keer geen terugroepactie vanwege sjoemelsoftwaren in dieselmotoren, maar voor een loszittend onderdeel. In totaal moeten er in Nederland 700 Touaregs en 3743 Cayennes die zijn gebouwd tussen 2011 en 2016 terug naar de dealer. Daar wordt dan gecontroleerd of de borgveer correct bevestigd zit. Eigenaren krijgen bericht van de dealer. Wereldwijd gaat het om 391.000 Touaregs en 409.477 Cayennes. Overigens is het probleem inmiddels opgelost in de productie.

Der neue Volkswagen Passat

Passat

Volkswagen roept ook 177.000 Passats terug naar de dealer. Mogelijk hebben deze auto’s een niet goed aangesloten stekker, die ervoor kan zorgen dat de motor uitvalt. Er zijn nog geen ongevallen mee gebeurd, meldt Volkswagen, maar het bedrijf neemt het zekere voor het onzekere. Net als bij de Touareg en Cayenne krijgen eigenaren bericht van de dealer. Het gaat om auto’s die zijn gebouwd in 2014 en 2015, maar het is niet bekend hoeveel Nederlandse auto’s zijn getroffen.

volkswagen_e-golf_5

e-Golf

De problemen houden niet op voor Volkswagen, lijkt het wel, want ook de elektrische e-Golf moet terug naar de dealer. Ook hier zijn er geen cijfers bekend voor Nederland, maar in totaal moeten er 5561 e-Golfs terug voor een controle. Hier kan de elektrische aandrijflijn zichzelf uitschakelen, als deze onterecht denkt dat er een storing is. De beveiliging is iets te gevoelig afgesteld en kan er zo voor zorgen dat de auto uitvalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.