Autovisie
Autovisie Nieuws 15 nov 2016

De nieuwe Seat Leon Cupra is de sterkste Seat ooit

Seat geeft de Leon een facelift, waardoor de C-segmenter een hoop nieuwe luxe features krijgt. Het spannendste nieuws: de Seat Leon Cupra beschikt nu over 300 pk.

Seat Leon

Seat Leon Cupra

En er is meer nieuws op het vlak van prestaties dan die 300 pk. Wie de Seat Leon Cupra als ruimere Leon ST bestelt, kan ook nog eens vierwielaandrijving (4Drive) selecteren op de optielijst. De laatste auto van het merk die daarmee uitgerust werd, was de Seat Leon Cupra 4 in 2000.

Wie aan minder vermogen genoeg heeft, kan onder meer terecht bij een nieuwe 1.6 TDI met 115 pk – zowel te kiezen met handgeschakelde versnellingsbak als een 7-traps DSG. Natuurlijk zijn er meer zaken vernieuwd. Het front van de Leon is strakgetrokken, net als de kont. Verder hebben de LED-verlichtingsunits een groter lichtbereik.

Opties

Ook gaat Seat prat op vele nieuwe technologische features, in navolging van de extra’s waarmee de recent geïntroduceerde Ateca kan worden uitgerust. Het gaat daarbij vooral om zaken die semi-autonoom-rijden mogelijk maken, waaronder Traffic jam assist. Verder krijgt de auto onder meer een middenconsole met elektronische handrem en een vak om draadloos een telefoon op te laden.