Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 mei 2019

Nieuwe Santa Fe kost bijna € 70.000

De nieuwe Hyundai Santa Fe is eigenlijk niet zo nieuw meer, maar de Koreanen hebben nu de prijzen bekend gemaakt. Voor net geen € 70.000 mag u in een kale Santa Fe stappen.

Hyundai Santa Fe

In 2012 introduceerde Hyundai de voorganger van de nieuwe Santa Fe. Hij was toen leverbaar met verschillende motoren die op verschillende brandstoffen draaiden. Ook was hij beschikbaar met een zeer schappelijke vanafprijs van € 38.995,-. Het nieuwe model was is al even geleden aangekondigd, maar prijzen en motoren voor de Nederlandse markt ontbraken. Die zijn er nu wel en de keuze is niet zo groot meer.

Diesel

Hyundai heeft er vooralsnog voor gekozen om de Santa Fe in Nederland als diesel in de markt te zetten. De enige optie is een 2.2 CRDi diesel met 200 pk. Er kan gekozen worden tussen een handbak met zes verzetten of een achttraps automaat (+ € 4.000), maar de aandrijving gaat in de meeste gevallen naar de voorwielen. Wilt u vierwielaandrijving dan kiest u voor het premiumpakket met automaat. Daarmee stijgt de prijs wel naar € 72.995,-.

Standaard is de Santa Fe uitgerust met 17-inch lichtmetalen velgen, cruise control, navigatie en parkeersensoren rondom. Op het interieur is niet bespaard, want de stoelen zijn niet alleen standaard elektrisch bedienbaar, maar kunnen desgewenst ook opwarmen of ventileren.

Uitrustingsniveau

Het optionele premiumpakket komt met 19-inch lichtmetalen velgen, een 360-graden camera, volledige LED-verlichting, een automatische achterklep en een head-up-display zodat de ogen ook niet meer van de weg af hoeven. Natuurlijk zijn er na het kiezen van een uitrustingsniveau nog wat extra opties aan te vinken. Of eigenlijk maar één optie in de meeste gevallen. Op alle auto’s kan voor een panorama dak gekozen worden. De bordeaux leren bekleding is alleen te kiezen op het premium-model. De nieuwe Hyundai Santa Fe is vanaf nu te bestellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.