Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2016

Nieuwe Renault Koleos flink groter dan voorganger

Renault blijft trouw aan de naam Koleos, ook al was de vorige SUV die de naam droeg – op basis van de compacte Samsung QM5 – in Europa weinig succesvol. De nieuwe Koleos is ontwikkeld op basis van de Nissan X-Trail en dus een stuk groter dan zijn voorganger.

Het uiterlijk van de Koleos kennen we al van eerdere lekplaatjes en is typisch Renault nieuwe stijl. Een grille met een enorme wybert erin, haakvormige dagrijverlichting en tot ver in de achterklep doorlopende lampen. Opvallend zijn de bijna BMW M3 E30- en Lancia Delta HF Integrale-achtige opbollingen rond de wielkasten.

“Opvallend zijn de bijna BMW M3 E30-achtige opbollingen rond de wielkasten”

De Koleos is in Europa te bestellen met een dieselmotor van 130 pk of van 175 pk. Die laatste is gekoppeld aan een automaat, de Energy dCi 130 standaard aan een handgeschakelde zesbak. De vierwielaandrijving van de Renault heeft drie standen: 2WD (alleen voorwielaandrijving), 4WD Auto (aandrijfkrachten worden automatisch verdeeld) en 4WD Lock (alleen bij lage snelheden, verdeling wordt vastgezet).

LEES OOK: VANAF 2018 EERSTE AUTONOME FUNCTIES RENAULT

Volgens Renault biedt de 4,67 meter lange Koleos op de achterbank bijna 29 centimeter beenruimte. De bagageruimte van de SUV meet normaal gesproken 624 liter, maar als de achterbank is neergeklapt ontstaat een vlakke laadvloer waarop voor bijna 2000 liter aan spullen kan worden meegenomen. De Koleos komt in 2017 op de Europese markt. In Nederland moeten we wachten tot het tweede kwartaal van dat jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.