Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Porsche Panamera ongecamoufleerd

Porsche trekt eind deze maand het doek van de nieuwe Panamera, maar de fabrikant laat al een nauwelijks gecamoufleerd exemplaar over de Duitse wegen rijden. Autovisie-lezer Mark Klein Schiphorst kwam de nieuwe sportsedan tegen.

IMG_0301
foto Mark Klein Schiphorst

Klein Schiphorst stapte na het zien bij een tankstation direct op de Panamera af en legde de elegante sportsedan op de gevoelige plaat vast. Daar waren de testrijders van Porsche het overigens niet mee eens, getuige de hand van de bijrijder op de foto.

LEES OOK: PORSCHE PANAMERA LAAT BILLEN ZIEN

IMG_0300
Mark Klein Schiphorst

COMPLEET NIEUW

De tweede generatie Panamera is compleet nieuw. De auto staat op een verse, door Porsche ontwikkelde bodemsectie, voorzien van een forse wielbasis en stalen wielophanging. Optioneel levert Porsche luchtvering. Voor het eerst op een Panamera sturen alle vier de wielen. De ervaringen met de 911 (Turbo) hebben de autofabrikant positief gestemd om de vierwielbesturing ook op de grote vijfsits sedan toe te passen. Volgens een techneut van Porsche is de sportsedan daardoor erg wendbaar. Het merk claimt dat de rijdynamiek van de Panamera sterk is verbeterd.

LEES OOK: Porsches geliktere nieuwe Panamera gelekt op het web

OKTOBER

Porsche onthult de nieuwe Panamera eind deze maand. De orderboeken gaan direct daarna open, maar op de eerste exemplaren is het tot oktober wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.