Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2018

Nieuwe Porsche 911 duikt op in garage

De onthulling van de nieuwe generatie Porsche 911 staat pas gepland voor dit najaar. Toch kijken we hier al naar de ‘992’, die zomaar gefotografeerd werd op de brug van een Porsche-dealer.

992

Geen radicaal ander uiterlijk, maar weer duidelijk een evolutie. De 992 wordt dan ook gebaseerd op het huidige platform. We zien hier weliswaar alleen de achterkant, maar toch kunnen we daar al de nodige verschillen uit opmaken. De bumper heeft een heel andere vorm. Vooral het contrasterende deel valt op, zodat de auto optisch nog een stuk breder lijkt. Ook de achterlichten zijn helemaal nieuw en zijn nu meer in lijn met die van de Panamera en Cayenne.

Geduld

Porsche trekt op de Autosalon van Parijs van de nieuwe 911. Vervolgens duurt het tot februari 2019 voordat de auto in de showroom staat. Overigens hoef je niet direct te rekenen op nieuwe motoren. De 3,0 liter boxer-turbomotor zal voor de aandrijving zorgen van de Carrera en Carrera S, al krijgt hij waarschijnlijk wel iets meer vermogen dan voorheen. Reken op zo’n 400 pk voor de Carrera en 450 pk voor de Carrera S. Tegelijkertijd zal de CO2-uitstoot iets dalen, omdat er een 48 volt-systeem wordt toegepast. Een dergelijk systeem wordt nu ook al toegepast in de Cayenne en Panamera.

Genève

De nieuwe generatie 911 wordt dan weliswaar pas onthuld op de Autosalon van Parijs in oktober, ook op de Autosalon van Genève staat een nieuwe 911. Daar toont Porsche namelijk de nieuwe 911 GT3 RS, die nu voorzien is van een atmosferische 4,0 liter met 520 pk, 20 meer dan voorheen.