Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Nissan Juke: zelfde karakter, nieuw jasje

Na 10 jaar vrijwel ongewijzigd te zijn vond Nissan het nu hoog tijd om de Juke onder handen te nemen. De nieuwe Juke ‘heeft zijn identiteit behouden en biedt nog meer karakter plus opwindende prestaties’.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

In 2009 werd de wereld opgeschrikt door de Nissan Juke. Een crossover met een wel heel erg gedurft design. Dit design viel blijkbaar in de smaak bij veel mensen, want de Japanse autofabrikant heeft er inmiddels ongeveer een anderhalfmiljoen van verkocht, waarvan bijna een miljoen in Europa. Maar waar de Juke een van de grondleggers van zijn segment is, daar liet Nissan de Juke niet de voortrekkersrol behouden. Nu, na tien tien jaar volgt pas de tweede generatie.  En van die nieuwe Nissan Juke is vandaag het doek getrokken.

Ronde koplampen

Direct valt op dat de opvallende ronde koplampen zijn gebleven. Ze hebben nu alleen een Y-designelement meegekregen. De lijnen van de crossover zijn ook iets strakker getrokken. Daarmee wil Nissan graag het sportieve rijgedrag van de auto benadrukken. De optionele flippers achter het stuur en de 1.0 DIG-T 117 pk -een driecilinder- sterke turbobenzinemotor moeten voor de rest van de sportieve rijbeleving zorgen. Prestaties en andere relevante cijfers houdt Nissan in dit geval voor zich.

Nissan Juke

Wat we wel weten is dat de nieuwe Juke aanzienlijk is gegroeid tegenover zijn voorganger. De lengte, hoogte en breedte bedragen respectievelijk 4.210 millimeter (plus 75 mm), 1.595 millimeter (onveranderd) en 1.800 millimeter (plus 30 mm) en daardoor is er bijvoorbeeld meer ruimte voor de mensen die achterin moeten plaatsnemen. Zij hebben 5,8 centimeter meer knieruimte en 1,1 centimeter meer hoofdruimte. Ook is de bagageruimte met 20% gegroeid naar 422 liter.

Rijderspositie

Het interieur is ook flink vernieuwd. Zo heeft Nissan de rijderspositie verbeterd en gebruikt het vooral zachte en lekker aanvoelende materialen om een gevoel van luxe te creëren. Dit is optioneel nog verder aan te kleden met Alcantara op de sportstoelen. Daarnaast is het infotainmentsysteem te bedienen via een 8-inch touchscreen en biedt de auto de mogelijkheid om Google Assistant in te schakelen. Hiermee kan de eigenaar tegen zijn mobiel praten om bepaalde functies in de auto te gebruiken. Denk hierbij aan verlichting en navigatie.

Nissan JukeNissan viert de lancering van de nieuwe Juke met een speciale Premiere Edition. Deze is vanaf nu te bestellen en wordt geleverd met NissanConnect, parkeersensoren voor en achter, een Two-Tone lak, 19-inch velgen en het Cold Pack, dat bestaat uit verwarmbare voorstoelen en een verwarmbare voorruit. Deze versie is in Nederland verkrijgbaar voor €27.990,- met een handbak. De Nissan Juke Premiere Edition is ook leverbaar met zeventraps automaat met dubbele koppeling. Deze kost €29.990,-. De eerste Jukes moeten volgens Nissan ergens in november op de weg verschijnen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.