De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas staat bekend als 's werelds grootste consumenten elektronicabeurs, maar het begint steeds meer op een autoshow te lijken. Ook komende editie (8 t/m 11 januari 2019) worden weer talloze modellen getoond. De nieuwe generatie Mercedes-Benz CLA beleeft daar zelfs zijn wereldpremière.

Mercedes-Benz kiest de CES om het doorontwikkelde infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) te presenteren, dat debuteert in de nieuwe CLA. Dit systeem kennen we al van de huidige A-klasse, maar er zijn nieuwe functies toegevoegd. MBUX herkent bedieningsverzoeken op basis van bewegingen, leert van de gebruikers en biedt een persoonlijke assistent die met het uitspreken van ‘Hey Mercedes’ oproepbaar is.

De nieuwe Mercedes-Benz CLA deelt veel techniek met de A-klasse Limousine, krijgt een strakker onderstel en wordt hoger gepositioneerd. Het lage en vloeiende ontwerp van de CLA Coupé, zoals Mercedes-Benz de vierdeurs noemt, is in lijn met dat van de Mercedes-Benz CLS. Ook de CLA Shooting Brake krijgt een opvolger, die later dit jaar gepresenteerd wordt.

Mercedes-Benz CLA 2014

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!