Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Mercedes-AMG A 35 is ‘A 45 light’

Op een Mercedes-menukaart zou er achter de Mercedes-AMG A 35 één pepertje staan om aan te geven dat hij heet is. De toekomstige A 45 krijgt er twee, want die staat een stuk hoger op de Scoville-pittigheidsschaal.

mercedes-amg_a_35_4matic_23_044204c60757057d

Om beide modellen even in perspectief te plaatsen. De aankomende A 45 – die nog niet is onthuld – gaat de strijd aan met de Audi RS 3 en BMW M2. Deze A 35 komt uit in een iets lagere klasse, waarin ook de Audi S3, Renault Mégane R.S. Trophy en Volkswagen Golf R actief zijn. Hij doet dat met een 306 pk en 400 Nm sterke 2,0 liter viercilinder turbomotor. Die staat garant voor een 0-100 km/h-tijd van 4,7 seconden en een top van 250 km/h.

Slippery-modus

Standaard is de A 35 uitgerust met een zeventraps automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Uiteraard heeft Mercedes-AMG allerlei veranderingen doorgevoerd aan het onderstel, de remmen en de stijfheid van de carrosserie. Via de AMG Drive Select-knop is de A 35 in vijf verschillende rijmodi te zetten: Comfort, Sport, Sport+, Individual en Slippery.

Spetterend geel

De foto’s spreken voor zich, dus hoeven we niet veel woorden ‘vuil’ te maken aan het uiterlijk. Er zijn opvallende ‘canards’ links en rechts van de voorbumper, een wat ‘after market’ ogende dakspoiler, twee hele dikke uitlaatpijpen met daar tussenin een diffuser en grote veelspaakswielen. Optioneel kan worden gekozen voor de spetterend gele kleur op de foto’s. De A 35 komt in januari op de markt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.