Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 19 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Mazda 3 is er vanaf 27.000 euro

Mazda is qua design goed bezig. Al jaren eigenlijk, want het merk onthuld de ene na de andere fraaie auto. De nieuwe 3 zet die trend voort. Het model is er in Nederland vanaf 27.160 euro.

Dan heb je een vijfdeurs hatchback met een 122 pk sterke benzinemotor. Eentje die vrij rijk is uitgerust, want volgens Mazda heeft iedere 3 standaard led-koplampen en – achterlichten, adaptieve cruise control, een infotainmensysteem met 8,8-inch scherm, een head-up display, DAB+ digitale radio, een op acht manieren verstelbare bestuurdersstoel, dodehoekdetectie en een rijbaanassistent. Het basismodel gaat simpelweg door het leven als Mazda 3. Daarboven bevinden zich de Mazda 3 Comfort (28.910 euro) en Luxury (32.310 euro). De Mazda 3 met 122 pk-motor is er ook met een zestrapsautomaat. Dan kost hij minimaal 29.660 euro.

SkyActiv-X

Op de prijslijst zijn twee andere motoropties te vinden. Er is een Mazda 3 SkyActiv-D met een 116 pk leverende turbodiesel. Die is er met handbak (vanaf 31.590 euro) en met automaat (vanaf 34.790 euro). Dan biedt Mazda ook nog de innovatieve SkyActiv-X aan. Die heeft een benzinemotor met compressieontsteking (net als een dieselmotor dus). Volgens de fabrikant loopt die op een bijzonder arm mengsel en is hij daardoor net zo efficiënt als een turbodiesel. Wonderlijk is overigens dat Mazda in Nederland ook de vierdeurs sedanvariant van de 3 blijft leveren. Auto’s met een kontje zijn weinig populair, zeker in die klasse. Wie toch de sedan wil, betaalt 500 euro meer dan voor de hatchback.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.