Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Lotus Elise in 2020

Het gaat goed met Lotus. De Engelse sportwagenbouwer gaat in 2017 voor het eerst in ruim twintig jaar winst maken. De productie gaat de komende jaren ook omhoog en er volgen nieuwe modellen, waaronder de nieuwe Lotus Elise.

 

De huidige Elise draait alweer vijf jaar mee, maar heeft nog vier jaar te gaan voordat zijn vervanger er is. Zijn voorganger ging nog twee jaar langer mee en was zelfs elf jaar op de markt. Toch is de huidige, net als zijn voorganger, een evolutie van de allereerste Lotus Elise, die alweer uit 1996 stamt. In gesprek met het Britse AutoCar vertelt Lotus CEO Jean-Marc Gales dat het nieuwe model in elk geval in 2020 klaar moet zijn.

Elise

Lotus blijft dicht bij de basis met de nieuwe Elise. Het moet weer een lichtgewicht sportwagen worden, met een leeggewicht van onder de 900 kilogram. Hij zal wel iets breder worden, voor een betere zijwaartse crashbestendigheid. Ook is er op die manier plaats voor zij-airbags die verplicht zijn in de Verenigde Staten. Lotus wil de auto namelijk ook in dat land aan gaan bieden.

Toyota

Of Lotus opnieuw een samenwerking aangaat voor de motoren van de Elise is nog niet bekend. De andere modellen van Lotus maken ook gebruik van Toyota-techniek, dus de kans is groot dat de Britten ook voor de Elise opnieuw een samenwerking zullen zoeken met Toyota. Al in 2010 presenteerde Lotus de Elise Concept die hieronder afgebeeld staat. De nieuwe Elise moet nauwelijks tot geen details van die auto over gaan nemen. Reken op een minimalistische, compacte sportwagen in de lijn van zijn voorgangers, maar wel volledig nieuw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.