Autovisie
Autovisie Nieuws 8 sep 2020

75% van de kopers Volkswagen ID.3 is nieuw voor het merk

Volkswagen trekt naar eigen zeggen veel nieuwe klanten met de ID.3. Uit een inventarisatie van de koopcontracten blijkt dat 75% van de kopers nog geen Volkswagen rijdt. Nog een feitje, bij de marktintroductie van de elektrische hatchback blijkt het overgrote deel van de kopers een man te zijn.

De fabrikant werkt al anderhalf jaar aan de werving van klanten. De ID.3 werd weliswaar in september 2019 op de IAA-autoshow in Frankfurt gepresenteerd, bij de dealer kon de ID.3 al sinds mei van dat jaar worden gereserveerd. Om op de wachtlijst voor een Volkswagen ID.3 te komen, diende je wel €1000 over te maken aan de dealer. Het was echter geen aanbetaling of andere verplichting om de ID.3 af te nemen. Volkswagen vroeg louter een vast bedrag om een drempel te creëren, om zo enkel oprecht geïnteresseerden te bereiken. De reservering bood de liefhebber de mogelijk om als een van de eersten een order te plaatsen. Had de persoon geen interesse meer, dan kreeg hij of zij binnen tien dagen het overgemaakte bedrag retour.

Interesse onderzoeken

Voor Volkswagen was de reservering een middel om marktonderzoek onder geïnteresseerden te doen met vraagstukken als ‘wat vinden de potentiële kopers belangrijk in een elektrische auto?’. Van de mensen die een reservering hadden, heeft volgens Volkswagen ongeveer 80% ook daadwerkelijk een order geplaatst. De eerste kopers ontvangen binnenkort hun sleutel. De ID.3 is al bij de dealer gearriveerd. Volkswagen introduceert de auto direct in 29 landen. Een carrière in de Verenigde Staten staat de ID.3 niet te wachten.

Volkswagen ID.4 staat klaar

Hoewel de dealers zich opmaken voor de levering van de ID.3, richt Volkswagen zich al op het volgende model, de ID.4. Dat langere en hogere model komt later dit jaar boven de ID.3 in het programma. Volkswagen kan nog niet aangeven waarvan het meer verwacht, maar zegt wel dat de populariteit van het model afhankelijk van de verkoopmarkt is. Overall zullen de afzetcijfers in Europa elkaar niet veel ontlopen, zo verwacht Volkswagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.