Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Hyundai i30 in productie

De periode rond Kerst en Oud & Nieuw is voor velen een moment om nog even wat vakantiedagen op te maken of het in ieder geval rustig aan te doen. Dat gaat zeker niet op voor de Hyundai-medewerkers in de fabriek te Nosovice. Daar is men net begonnen met de bouw van de nieuwe Hyundai i30.

Een nieuw jaar, een nieuw model. Dat gaat op voor Hyundai. Afgelopen september presenteerde de Zuid-Koreaanse autobouwer op de Autosalon van Parijs de fonkelnieuwe i30. Het is de derde generatie sinds 2008 en het wordt het i30-model dat productienummer 1.000.000 op zijn naam gaat schrijven.

Drie varianten

Van de eerste twee edities zijn meer dan 800.000 stuks geproduceerd en de verwachting is dat de nieuwe generatie hogere jaarcijfers zal noteren dan zijn voorgangers. Niet in de laatste plaats omdat er van de i30 een nieuwe variant komt. De i30 debuteert als LEES OOK: HYUNDAI I30 ‘FASTBACK’ KOMT AL BINNEN EEN JAAR

N-uitmonstering

Net als het bestaande model is de i30 ontwikkeld voor de Europese markt, maar enkele andere landen krijgen het model ook. Dat geldt tevens voor de sportieve telg, de i30 N. Dat wordt Hyundai’s eerste hot hatch, waarmee de Koreanen de strijd aan gaan met de GTI van Volkswagen, de ST van Ford en de GTi van Peugeot. De Koreaan krijgt een ongeveer 245 pk sterke 2.0 Turbomotor onder de kap.

Nieuwe viercilinder

De i30 N komt eind dit jaar. De reguliere versies staan voor komend voorjaar op de agenda. De auto zal leverbaar worden met onder andere een 1.4 Turbomotor met 140 pk. Het is een fonkelnieuw blok. In de i30 komt ook een 1.0-driecilinder beschikbaar, die al in andere types voorhanden was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.