Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 15 jun 2016

Nieuwe Hyundai i30 mogelijk als vierdeurs coupé

Hyundai gaat de volgende generatie i30 in meerdere carrosserievarianten brengen en een van de types zou mogelijk een vierdeurs sedan met een nadrukkelijke coupélijn kunnen zijn.

N_Experience_Day1_282

De woordvoerders van de fabriek en importeur laten zich nog niet uit over de nieuwe i30 en al helemaal niet in welke carrosserievormen de nieuweling gaat komen. Vast staat dat de i30 er als vijfdeurs hatchback komt, een model dat Autovisie al te zien heeft gekregen. Daarnaast staat traditioneel de stationwagon op de agenda.

“De in Tsjechië te bouwen middenklasser debuteert eind september op de Autosalon van Parijs”

Wereldwagen

Een insider geeft aan dat er nog een variant op de rol staat. Dat wordt een type dat het merk wereldwijd kan verkopen. Hoewel de hooggeplaatste Hyundai-functionaris niet in details wil treden, zou het mogelijk om een vierdeurs sedan met een sterk coupédesign kunnen zijn.

DSC04078Tsjechië

Hyundai toont de nieuwe i30 later dit jaar. De in Tsjechië te bouwen middenklasser debuteert eind september op de Autosalon van Parijs en gaat kort daarna in de verkoop. Wanneer de sedan-variant volgt, is nog niet bekend.

Hyundai N

De i30 vormt voor Hyundai het startpunt om het sportieve label N te introduceren. De letter debuteert op de vijfdeurs i30, gevolgd door het nieuwe i30-model. Lees meer over de plannen van Hyundai N in Autovisie Magazine 13, die tot uiterlijk 27 juni in de winkel ligt.

Foto’s circuit: Wilco Blok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.