Autovisie
Autovisie Nieuws 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Honda Civic Type R net zo onsubtiel als altijd

Honda laat op de autoshow van Parijs de Europese versie van de nieuwe Civic zien en doet er gelijk een schepje bovenop. Want ook de Civic Type R staat op de beursvloer, zij het dan officieel nog in conceptvorm.

c1

En zoals we dat inmiddels gewend zijn van vorige generaties Civic Type R is het ook bij de nieuwe weer een vleugelfeest. Want erg subtiel is het allemaal niet. De taartschep op de achtersteven is groot, de wielkastverbreders zijn groot, de wielen zelf zijn groot (20 inch) en de uitlaatpijpen zijn groot. Leuk trouwens die laatste, want met drie uitlaatopeningen doet de Type R een Ferrari 458 Italiaatje.

Honda houdt overigens nog wel de lippen op elkaar over wat er onder de uitzinnige carrosserie schuilgaat. De huidige Civic Type R beschikt over een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 310 pk en 400 Nm, dus zal zijn opvolger zeker niet minder vermogen in de strijd gooien. De uiteindelijke productieversie van de nieuwe Civic Type R gaat in de tweede helft van volgend jaar in de verkoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.