Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de nieuwe elektrische auto van Volkswagen: de ID.7

Volkswagen trekt het doek van de elektrische ID.7. De EV is het stekker-alternatief voor de VW Passat.

De ID.7 is de eerste volledig elektrische sedan van Volkswagen. Het is een van de tien nieuwe elektrische modellen die het merk in 2026 op de markt wil brengen.

Volkswagen ID.7 elektrische tegenhanger Passat

De Volkswagen ID.7 gaat dus hetzelfde segment bedienen als de Passat nu doet. Toch lijkt de nieuwe ID. een stukje groter te zijn. De wielbasis van de EV is 2,97 meter. De huidige Passat heeft een wielbasis van 2,791 meter. De exacte buitenmaten zijn vooralsnog onbekend. Ook is onduidelijk wat de exacte technische specificaties van de VW ID.7 zijn.

700 kilometer aan actieradius

De Volkswagen ID.7 staat in ieder geval op hetzelfde modulaire MEB-platform als de rest van de ID.-familie. Welk accupakket er in de bodem van de sedan ligt, is nog niet bekend. Wel geeft VW aan dat de actieradius 700 kilometer bedraagt. Naar verluidt is dit met een 77 kWh-accupakket. Dit accupakket had de ID. Aero Concept, waarna Volkswagen bij deze introductie verwijst, ook.

Volkswagen ID.7 heeft een iets ander interieur

Het interieur van de 7 is anders dan je kent van de andere ID.’s. Hoewel het stuurwiel en positie van het infotainmentscherm lijkt op wat we al kennen, heeft het interieur een andere look door de herpositionering van het ventilatiesysteem.

Volkswagen ID.7, elektrische auto, VW, passat
(Afbeelding: VW)

De luchtroosters zijn in een streep onder het dashboard geplaatst en zijn dus niet meer de losse roosters die je kent. De roosters hebben geen knopjes meer om de blaasrichting te draaien, dit moet je nu via het van de Volkswagen ID.7 infotainment doen.

(Afbeelding: VW)

Daarbij is het scherm een stuk groter geworden en is nu diagonaal 15 inch. Het digitale klokkenpaneel werd daarentegen een stuk kleiner en geeft dus enkel de essentiële informatie weer.

Dit jaar wordt meer bekendgemaakt

Meer over de Volkswagen ID.7 horen we in het tweede kwartaal van 2023. Vooralsnog moeten we het enkel met foto’s van een gecamoufleerde auto doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.