Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2021

Nieuwe directeur sorteert voor op een meer high-tech ANWB

Marga de Jager (53) is vanaf 1 april directeur van de ANWB. Ze volgt Frits van Bruggen (61) op, die na elf jaar met pensioen gaat. De Jager is de eerste vrouwelijke hoofddirecteur van de misschien wel bekendste ledenorganisatie van Nederland.

De Jager werkt vijftien jaar bij de organisatie, die bijna vijf miljoen leden telt. Sinds 2014 zit ze in het bestuur, waar ze de leiding heeft over de afdeling Merk & Leden. Straks komt ze aan het hoofd van de gehele organisatie te staan.

ANWB als moderne ledenorganisatie

Ze wil verder bouwen aan een ANWB die “als moderne ledenorganisatie het verschil maakt door het gebruik van data en nieuwe technologie”. De Jager zegt verder in een persverklaring: “We zijn trots op de klantgerichte dienstverlening van onze enthousiaste medewerkers. We doen ertoe in de maatschappij en in het individuele leven van vele Nederlanders. Onze missie is duidelijk: iedereen zorgeloos en met plezier onderweg.”

Er heerst bij de nieuwe directeur wel een dubbel gevoel over het afgelopen jaar. Het was een zware periode voor de afdelingen reizen en detailhandel. Maar door de coronacrisis ging het juist goed met de afdeling hulpverlening. Zo zette de ANWB een extra traumahelikopter in toen de IC’s tijdens de eerste lockdown overbelast waren. Met de helikopter werden patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis verplaatst.

ANWB Marga de Jager
Marga de Jager (53) is vanaf 1 april directeur van de ANWB. (Afbeelding: ANWB)

Alarmcentrale

Ook was de ANWB Alarmcentrale medeverantwoordelijk voor het terughalen van 21.000 Nederlanders die in maart vorig jaar in het buitenland gestrand waren, doordat landen wereldwijd hun grenzen sloten vanwege het uitbreken van de coronacrisis. Nederlanders konden met de centrale bellen en medewerkers van de ANWB hielpen hen terug naar huis te komen. Ook voor de Wegenwacht en de schade­verzekerings­maatschappij Unigarant, een dochterbedrijf, was het volgens de ANWB een goed jaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe directeur sorteert voor op een meer high-tech ANWB
Sluiten