Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe DeLorean heeft iets dat alle auto’s hebben

DeLorean, het merk dat ooit faam maakte met de DMC-12, maakt zich op voor een nieuwe supercar. Maar die heeft iets dat alle auto’s tegenwoordig hebben.

Juist: een doorlopende lichtbalk op de achterzijde. De kontjes van de autowereld worden er momenteel door gedomineerd. Zo erg, dat je echt moet zoeken om een nieuw model aan te wijzen zonder zo’n horizontale led-strip op de achterzijde.

Teaservideo

Oké, dat is misschien wat overdreven, maar het is wel een enorme trend in autoland. De nieuwe DeLorean heeft ‘m ook, zoals je op onderstaande teaser kunt zien. Meer van de auto zien we niet op de korte video.

Eerder zagen we overigens al een teaserafbeelding van het achterlicht en de heuplijn van het nieuwe model. Dat wordt, in tegenstelling tot wat we hadden verwacht, geen moderne reïncarnatie van de legendarische DMC-12.

Lamellen

De EVolved, zoals het model heet, heeft veel rondere vormen. Gebleven zijn de lamellen op de achterzijde, maar de rest van de auto is compleet anders dan het model dat Giugiaro in de jaren 80 tekende.

DeLorean EVolved

Toch is het model wel historisch verantwoord, want DeLorean Motor Company, zoals het bedrijf voluit heet, werkte voor deze nieuwe supercar samen met Italdesign. Juist, de plek die door Giorgetto Giugiaro is opgericht. De vleugeldeuren keren overigens ook terug.

Geen PRV V6

Onderhuids is de DeLorean EVolved ook helemaal van deze tijd. Verdwenen is de PRV V6-motor uit de oude DMC-12. In plaats daarvan wordt het nieuwe model een volledig elektrische. Specificaties van die aandrijflijn zijn nog niet bekend. Meer informatie krijgen we in de zomer, want dan trekt DeLorean het doek van diens nieuwe supercar. Op 18 augustus, om precies te zijn. Locatie: Concept Lane op Pebble Beach, tijdens de befaamde Monterey Car Week.

DeLorean DMC12

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.