Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 29 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Citroën C3 onthuld met speciale HD-camera

Later vanmiddag wordt de gloednieuwe Citroën C3 voor de rest van de wereld gepresenteerd, wij hebben ‘m nu al. De Franse B-segmenter is compact en opvallend, zowel door het design als wat nieuwe features.

Citroën C3

Citroën C3

Op het eerste gezicht oogt de nieuwe C3 nogal zoals de C4 Cactus – het grotere broertje dat op hetzelfde platform staat als de uitgaande C3. Dat komt natuurlijk door het design en de AirBumps, die helpen om schade te voorkomen.

Wel is de C3 een maatje kleiner: 3,99 meter lang (terwijl de C4 Cactus meer dan vier meter meet), 1,75 meter breed en 1,47 meter hoog. De wielbasis is 2,54 meter, wat bijdraagt aan de draaicirkel van 10,7 meter. Verder maakt Citroën bekend dat de bagageruimte een inhoud van 300 liter heeft.

De auto wordt in two-tone uitgevoerd, wat in de praktijk betekent dat je de keuze hebt uit negen kleuren voor de carrosserie en drie voor het dak. Bovendien is de auto behoorlijk licht van binnen dankzij een panoramisch zonnedak.

Camera

Verder rept het Franse merk over een nieuwe feature: de ConnectedCam. Deze aan boord van de auto geplaatst Full HD-camera (met een groothoeklens van 120 graden) kan opnames maken, zowel foto’s als korte video’s tot twintig seconden. Bij een ongeval wordt er automatisch een opname gemaakt. Verder beschikt de C3 over onder meer lane departure alert, een dode-hoekdetector en het zogeheten Mirror Screen, dat middels Apple CarPlay of Android Auto je telefoonscherm op de display van de auto kan weergeven.

Motoren

Op motorisch vlak is er keuze uit drie benzinemotoren: allemaal driecilinders, met 68 pk, 82 pk of 110 pk. Dieselen kan met 75 pk of 100 pk. In eerste instantie is er alleen een handgeschakelde versnellingsbak, later volgt ook een nieuwe automatische transmissie met zes verzetten.

Tijdens de Autosalon van Parijs in oktober is ‘ie voor het eerst te zien en vanaf november staat de C3 bij de dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.