Nadat de reguliere versies van de TT al een opfrisbeurt(je) hebben ondergaan, is het nu tijd voor de tussentijdse restyling van het topmodel TT RS. De designafdeling van Audi beperkt zich tot hertekenen van de voorbumper en achterspoiler.

audi tt-rs roadster


De TT RS komt nu voor de dag met een gerestyled front, wat dus komt door de montage van een vers ontworpen bumper. Het geeft de TT RS een bredere en daardoor agressievere uitstraling. Maar er is ook een technische reden. De fabrikant geeft aan dat achter de grille extra radiateurs zijn gemonteerd om een betere koeling te realiseren. De koelelementen hebben grotere roosters nodig voor een betere luchttoevoer. Blijkbaar heeft het bestaande model koelproblemen, want op papier is de krachtbron niet gewijzigd. De vijfcilinder met een slagvolume van 2.480 cc levert onveranderd 400 pk aan vermogen en een koppel van 480 Nm. Het blok brengt de TT RS in 3,7 tellen van stilstand naar 100 km/h. de topsnelheid bedraagt 250 km/h, al verschuift Audi de elektronische begrenzer naar 280 km/h als de koper bijbetaalt.

Prijzen

De nieuwe bumper is vanaf deze maand voor de TT RS te bestellen. De prijzen zijn opvallend genoeg nog niet bekend. De importeur zegt dat de tarieven in de loop naar de marktintroductie zullen volgen. De TT RS, die onveranderd als Coupé en als Roadster verkrijgbaar is, staat vanaf maart bij de dealer.

audi tt-rs roadster 13-998899
audi tt-rs roadster
audittrsroadster11-652148
audi tt-rs roadster
audittrsroadster10-722604
audi tt-rs roadster
audittrsroadster9-268767
audi tt-rs roadster
audittrscoupeacute4-440485
audi tt-rs roadster

 

Huidige Audi TT RS:

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!