Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

W16-motor voor nieuwe Bugatti Divo, klinkt goed!

Bugatti onthult de nieuwe hypercar Divo op 24 augustus 2018 om 11:20 uur tijdens het event “The Quail – A Motorsports Gathering“ in Californië in de Verenigde Staten. Dat is al binnenkort en dus kan het teaseren beginnen. In deze video laat Bugatti de motor uitgebreid horen. En we kunnen bevestigen: de Bugatti Divo krijgt een W16-motor.

40 exemplaren van Bugatti Divo

De Bugatti Divo is vernoemd naar Albert Divo, een Franse coureur die eind jaren ’20 van de vorige eeuw tot twee keer de Targa Florio bergrace won in een Bugatti. Van de Divo produceert Bugatti slechts 40 exemplaren, versus 500 voor de Chiron. De Bugatti Divo goedkoop? Nee, absoluut niet! De hypercar gaat op z’n minst 5 miljoen euro kosten, zónder belastingen. Bugatti belooft een zeer wendbaar weggedrag. Bugatti kondigt de Divo niet voor niets aan met de hashtag #builtforcorners.

W16

Over de krachtbron van de Divo doet Bugatti geen uitspraken. In onderstaande video is duidelijk een W16-motor te horen. In de Bugatti Chiron levert de 8,0-liter W16-motor maar liefst 1.500 pk.

Bugatti Divo

Divo Details. Get ready. #BUGATTIDivo #Divo #BuiltforCorners

Gepostet von Bugatti am Mittwoch, 25. Juli 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.