Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Oei: constructiefout Michelin-banden voor Bugatti Chiron Pur Sport

De gefortuneerde bezitters van een Bugatti Chiron Pur Sport krijgen van Bugatti elke 3 of 1,5 jaar een setje nieuwe achterbanden. Nu blijkt dat er een constructiefout in de Michelin-rubber zit. Het gaat om een tiental gedupeerde Pur Sport-rijders.

De eigenaren van Bugatti’s meest sportieve Chiron-versie zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het serieuze probleem. De fabrikant heeft het euvel ook al bij veiligheidsinstanties als de National Highway Traffic Safety Administration gedeponeerd. Het probleem kwam aan het licht toen Bugatti een prototype van de Chiron Pur Sport inspecteerde. Tijdens de check zagen de techneuten onregelmatigheden in het schoeisel op de achteras. Michelin is de leverancier van de banden en die stelde dat de scheurtjes in alle banden kunnen voorkomen.

Bugatti Chiron Pur Sport

Garantie

Aangezien Bugatti de eerste exemplaren van de Pur Sport inmiddels heeft uitgeleverd en enkele exemplaren in productie heeft, moet het snel handelen. Het onderzoek naar de foutieve banden heeft echter tijd nodig. Vandaar dat de twee partijen de banden van de Pur Sang continu gaan wisselen. Elke 3000 km moeten er andere achterbanden onder. Wie dat kilometrage niet binnen achttien maanden rijdt, moet eveneens terug naar de dealer voor een vers setje.

Zo radicaal anders is de Bugatti Chiron Pur Sport – Sjoerds Weetjes #190

Sjoerds Weetjes #106: De Bugatti Chiron in Top Speed-modus

Op deze manier proberen Bugatti en Michelin de auto’s rijdend te houden en de klant tegemoet te komen. Bugatti ontwikkelde speciaal voor de Pur Sport, die onder de codenaam Chiron R werd ontwikkeld, de 35,5 cm brede Cup 2 R-banden in 21 inch-formaat. Het schoeisel wijkt af van de banden onder de andere Chiron-types. Bij de Pur Sport zijn de eigenschappen gericht op hogere bochten snelheden in plaats van een topsnelheid van meer dan 400 km/h. De ‘Chiron R’ haalt als enige Chiron-versie een begrensde topsnelheid van 350 km/h, waar de andere types 380 km/h halen en na het middels een sleutel activeren van de Top Speed-stand 420 km/h of meer halen.

Christijan Albers, Bugatti, Chiron
Bugatti Chiron Pur Sport. (Afbeelding: Bugatti)

Uiteraard is hier sprake van een garantiegeval. De klant hoeft niet zelf met de auto naar de dealer. Hij kan zijn bolide ook laten ophalen door de vertegenwoordiger van het merk.

Bugatti Chiron Pur Sport

Video Bugatti Chiron Pur Sport

Benieuwd hoe de Bugatti Chiron Pur Sport rijdt, check deze video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.