Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuw topmodel voor Kia Rio, GT-LIne

Tsja, echt verrassend is het niet dat Kia het leveringsprogramma van de Rio uitbreidt met een GT-Line-uitvoering. Immers, de Koreaanse autobouwer levert zowat elk type ook als sportiever aangeklede GT-Line.

0Kia Rio GT-Line2-Fun-to-drive-de-nieuwe-Kia-Rio-GT-Line
Kia Rio GT-Line

Zeven! Op zoveel modellen plakt Kia inmiddels de GT-Linebadge in zijn verschillende modellen. De kleinste is de Picanto, de grootste de Sorento en de langste de Stinger. De Rio nestelt zich nu tussen de Picanto en Cee’d.

LEES OOK: EERSTE TESTNOTITIES KIA RIO

Exterieur

GT-Line staat in het geval van de Rio voor een specifieke aankleding van de buiten- en binnenzijde. Zo kenmerkt de Rio GT-Line zich aan de buitenzijde door onder meer 17 inch grote lichtmetalen wielen, de typische ‘ice-cube’-achtige LED-mistlampen, twee uitlaateindstukken, een dakspoiler in hoogglans, verchroomde raamomlijsting en zwarte grille-omlijsting. Naar keuze kleurt het exterieur zwart (Aurora Black), grijs (Platinum Graphite, rood (Signal Red), wit (Clear White), zilver (Silky Silver) en geel (Most Yellow).

Kia Rio GT-Line04-Fun-to-drive-de-nieuwe-Kia-Rio-GT-Line
Kia Rio GT-Line

Interieur

Aan de binnenzijde voorziet Kia de uitvoering van stoelen met zwart kunstleder en grijze stof, contrasterende stiksels en een stuurwiel met lederen bekleding. Op het dashboard zijn sierlijsten aangebracht in koolstofvezel-look, terwijl de pedalen zijn voorzien van aluminium opzetstukken.

LEES OOK: KIA RIO WORDT VOLWASSENER

Standaard

Tot de standaarduitrusting behoren zaken als zes airbags, remassistentie met voetgangersherkenning, lane departure warning system en vermoeidheidsherkenning.

Kia Rio GT-Line
Kia Rio GT-Line

Autosalon van Genève

Onder de kap huist een 1,0 liter driecilinder turbomotor, die afhankelijk van het budget van de koper 100 of 120 pk levert. Wat de GT-Line moet kosten, is nog niet bekend. Kia onthult het topmodel op de Autosalon van Genève, die van 8 tot en met 18 maart duurt. De levering start rond eind maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.