Autovisie
Autovisie Nieuws 24 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuw gezicht voor Ford Kuga

De afgelopen jaren leek de Ford Kuga een beetje buiten het modellengamma van Ford te vallen, vandaar dat het merk heeft besloten om de auto een ingrijpende facelift te geven.

Edge

Waar je met veel facelifts goed moet zoeken naar de verschillen, heeft Ford met andere koplampen en de bekende zeshoekige grille een – voor het oog- compleet andere auto neergezet. De Ford Kuga oogt nu weer in lijn met de rest van de modellen en kan er zo weer een tijd tegenaan. Hij lijkt zijn grille te delen met zijn grote broer, de Edge, een ook de lijnen in de motorkap komen sterk overeen. Er zijn ook verschillen: de koplampen lopen hier niet door tot aan de grille en ook de vorm van de bumper is totaal anders. Zo zijn ze ook van voren direct van elkaar te onderscheiden.

Techniek

Niet alleen de buitenkant is vernieuwd, onderhuids is er ook het nodige anders. Het interieur komt in hoofdlijnen overeen, maar is nu optioneel voorzien van Fords Sync3 infotainmentsysteem. Verder kan hij uitgerust worden met een verbeterd inparkeersysteem, dat je nu ook kan helpen wegrijden en ook heeft hij dodehoeksensoren die je waarschuwen voor kruisend verkeer van achteren.

1.5

De Ford Kuga was leverbaar met een 1,5 liter viercilinder turbomotor met 120, 150 en 182 pk en een 2,0 liter dieselmotor met 150 of 180 pk. Ford levert de vernieuwde versie ook met de nieuwe 120 pk sterke 1,5 liter viercilinder dieselmotor. Optioneel is de 150 pk diesel uit te rusten met een verbeterd vierwielaandrijvingsysteem. De 182 pk sterke benzineversie en de 180 pk sterke diesel hebben altijd vierwielaandrijving.

Nog voor 2017 moet de vernieuwde Kuga in de showroom staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.