Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2018

Nog steeds niet genoeg: Tesla bouwt 2000 Model 3’s per week

Tesla bouwt momenteel zo’n 2000 Model 3’s per week, aldus topman Elon Musk. Dat is een stap in de goede richting, maar dat betekent ook dat Tesla wederom zijn productiedoel niet heeft gehaald. Eind maart had de teller immers al op 2500 Model 3’s per week moeten staan.

Dat was in ieder geval het productiedoel zoals dat begin dit jaar werd geformuleerd. Eerder werd geroepen dat er eind december 2017 al 5000 Model 3’s per week van de band moesten rollen. Dat werd later uitgesteld naar eind maart en toen naar eind juni.

Extreem moeilijk

Musk maakte in een e-mail aan Tesla-medewerkers bekend dat de 2000 Model 3’s per week zijn bereikt. Volgens hem was het “extreem moeilijk” om tot dat aantal te komen. “We zijn eindelijk daar”, verzuchtte hij. “Als alles goed gaat, komen we er gemakkelijk overheen.”

Aandelenkoers

Afgelopen dagen kelderde de aandelenkoers van Tesla met ruim twintig procent. Niet alleen blijven productieproblemen de fabrikant parten spelen, ook is de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration een onderzoek gestart naar een dodelijk ongeluk met een Model X.