Autovisie
Autovisie Nieuws 1 apr 2021

Nederlandse start-up gaat met miljoenen de ‘laadpaalarmoede’ te lijf

Laadpalen zijn populaire business. Onlangs vestigde de Efteling nog een record en nu komt een andere Nederlandse speler met nieuws. De start-up Yeet! investeert dit jaar 60 miljoen euro in slimme laadnetwerken voor elektrische auto’s.

Eind dit jaar wil het bedrijf 500 locaties hebben vastgelegd en 50 daarvan in bedrijf hebben. Het bedrijf begint in Nederland, België en Luxemburg. Later dit jaar moeten Duitsland en Frankrijk volgen.

Eerst België helpen

De eerste locaties staan nu gepland voor Antwerpen en Luik, in België. Volgens Yeet! is er in België nog weinig laadinfrastructuur, maar groeit de behoefte. In Gent werkt Yeet! aan een slim laadnetwerk aan de rand van de stad.

Yeet!, dat werd opgericht in 2019 en 60 werknemers in dienst heeft, richt zich op de behoefte aan laadpalen in een bepaald gebied, maar neemt ook het aantal elektrische auto’s en het gedrag van de automobilisten mee. Op basis van deze informatie plaatst Yeet! laadpalen. Zo kan volgens het bedrijf de capaciteit van laadpalen slimmer op maat meegroeien met de vraag naar elektrische auto’s, zonder dat er overal per auto een laadpaal neergezet wordt.

Superladers

Yeet! heeft zogenoemde superladers voor het snel opladen van auto’s, maar ook laders voor auto’s die langere tijd ergens geparkeerd worden. Zo kunnen parkeerterreinen tot wel 2000 plekken omgetoverd worden tot grote laadnetwerken, zegt het bedrijf. Voor het plaatsen van de laadpalen werkt Yeet! samen met vastgoedeigenaren.

Reageer op artikel:
Nederlandse start-up gaat met miljoenen de ‘laadpaalarmoede’ te lijf
Sluiten