Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Klassieker uit Nederlandse schuurvondst kopen? Hier zijn 230 om uit te kiezen!

Dat ‘van een oud mannetje geweest’ niet altijd betekent dat een gebruikte auto in een goede staat is, bewijst deze monstercollectie. De verzameling is opgedoken in een Nederlandse opslaghal en bestaat uit maar liefst tweehonderddertig bijzondere klassiekers!

Het fenomeen schuurvondst, of ‘barnfind’ in het Engels, is fascinerend. Want waarom zet iemand een bijzondere auto weg om er vervolgens nooit meer naar om te kijken? En hem zelfs te vergeten?

Veertig jaar geleden begonnen met verzamelen

Als het om één of twee auto’s gaat, begrijpen we het al niet, laat staan als het om tweehonderddertig auto’s gaat. Want zoveel klassiekers zijn er recent ‘gevonden’ op een bedrijventerrein in Nederland.

schuurvondst
(Afbeelding: Classic Car Auctions)

De opmerkelijke verzameling was eigendom van ene meneer Palmen, die kennelijk veertig jaar geleden begon met verzamelen en op een gegeven moment zijn eigen collectie niet meer kon bijbenen.

Video: bijzondere schuurvondst in Nederland

Alle auto’s werden met enige regelmaat gestart

Volgens Classic Car Auctions – waar het enorme aantal klassiekers eind mei zal worden geveild – startte meneer Palmen met een gele Lancia B20 en liep zijn verzameldrift daarna behoorlijk uit de hand.

schuurvondst
(Afbeelding: Classic Car Auctions)

De oldtimers werden opgeslagen in een oude kerk en twee droge, maar stoffige hallen, aldus het veilinghuis. Ze zijn allemaal origineel en ongerestaureerd. Meneer Palmen startte de auto’s regelmatig om te voorkomen dat de techniek zou gaan vastzitten.

Schuurvondst: Lamborghini Miura en nog 80 klassiekers

Weinig mensen wisten van de verzameling

Wonderlijk genoeg liet de man, die nu in een verzorgingshuis zit, zijn collectie vrijwel nooit aan iemand zien, ook niet aan familie, vrienden of buren. Er waren dus maar weinig mensen die ervan wisten.

schuurvondst
(Afbeelding: Classic Car Auctions)

Een lijn in het geheel kunnen we niet ontdekken. Op de foto’s staan modellen van Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ferrari, Facel Vega, BMW, Mercedes-Benz, NSU, Jaguar, Aston Martin, Rolls-Royce, Chevrolet, Cadillac, Ford, Tatra, Moretti, Matra en nog veel meer.

Gevonden: Gloednieuwe BMW M1, heeft 34 jaar stilgestaan

Vanaf 19 mei wordt de collectie geveild

De tweehonderddertig auto’s zijn gekocht door Gallery Aaldering in Brummen en worden vanaf 19 mei online geveild. Voor wie interesse heeft zijn er kijkdagen, op 27, 28 en 29 mei. De laatste veiling sluit op 7 juni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.