Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse overheid biedt een Mini John Cooper Works aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een hele leuke auto te koop: een Mini John Cooper Works. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Mini John Cooper Works

Voor wie een normale Mini Cooper niet stoer genoeg is, is er de John Cooper Works. Niet een normale Cooper (S) met JCW-opsmuk, maar het daadwerkelijk sportiefste model van de compacte Duitse Engelsman.

Overheid, Mini John Cooper Works

Waar de Mini Cooper S 192 pk levert, stuurt de opgepepte 2,0-liter viercilinder in de JCW 231 pk naar de voorwielen. Met een handgeschakelde zesbak sprint je dan in 6,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Kies je voor de automaat, dan leg je de sprint 0,2 seconden sneller af.

Sportief weggedrag

Daarbij hebben ze in de BMW-fabriek ervoor gezorgd dat de Mini goed rijdt. Zo stuurt de achterkant precies genoeg in bij het ingaan van een bocht en is de balans en tractie bij het uitaccelereren van een bocht goed. Daarentegen kan de automaat soms wat traag aanvoelen. De variabele dempers zorgen voor een prima comfortabele rijervaring bij dagelijks gebruik en weinig bodyroll wanneer je echt sportief gaat sturen.

Mini John Cooper Works GP minder zielen, meer vreugd

De John Cooper Works wordt zowel met een gesloten dak als cabriolet geleverd en is standaard al rijk uitgerust. Toch biedt de BMW-dealer tal van opties aan voor jouw Mini. Wat er allemaal mogelijk is, lees je hier.

De Mini John Cooper Works bij de overheid

De Nederlandse overheid biedt een Mini John Cooper Works aan met 42.516 kilometer op de teller. De auto komt uit 2018 en werd in 2019 ingevoerd naar Nederland.

Hoewel hij er op het eerste gezicht strak bij lijkt te staan, zal je toch even langs de garage moeten met de Cooper. Niet rijdend, want de advertentie laat weten dat er geen sleutel aanwezig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.